boxare?

Idag har vi verkligen haft fullt upp, Charlie vaknade på ett toppenhumör och låg och myste med mig och pappa i sängen innan det var dax för ny blöja och påklädning. Jag fick där efter äta frukost i lugn och ro (ja efter Charlie själv ätit frukost) och även duscha utan problem, för det är så att Charlie har hittat sig en bästis eller snarare två! Att han inte innan har förstått att händerna som så ofta flyger framför ansiktet är hans är för mig svårt att förstå men nu verkar det som om han verkligen fattar att dom är hans och han kan styra dom, om ännu lite smått svajjigt och halvt okontrolerat. Leksakerna över babysittern har inte varit stilla när han suttit där utan att knyta händerna och slå efter dom är helt fantastiskt! Även att sätta högerhand framför ansiktet och verkligen stirra på den medans han knyter den allt hårdare är fascinerande och så får man inte glömma att tugga på den heller, gosungen min!

Ja nu till dagen vi haft, först BVC samtal för mammsen Charlie sov hela tiden och mamman är nu godkänd, sen tog vi pendeln in till stan för att möta upp Maria med lilla Wilda för en fika, supermysigt var det och ett charmtroll till unge är den lilla tösen även om mammsen sa att hon var lite tjurig? Innan fikan hann jag förbi Åhlens för att köpa present till mitt hjärta (Tommy/pappan) efter fikat tog vi tunnelbanan hem och möttes av Tommy i dörren, mata lillen och sen bilen mer till ICA för att handla mat, grilla och sen familjemys, ja det kanske inte låter så mycket men när man har en liten så tar det ca 100 gånger längre tid än vad man har tänkt sig eller är van vid sedan innan så lägg på X antal blöjbyten, amningar, kräktorkningar, tröstande, sövande gosande ja det mesta kan du lägga till om du vill ;-) så har du en fullspäckad dag.

Imorgon blir det där emot inte lika mycket gjort, kanske en liten runda till simhallen för mig? Måste börja röra lite på mig efter alla veckor i sängen och nu när såret har läkt efter snittet. Tommy är hemma så kanske att det blir en lååång promenad med lilla familjen innan vi åker till landet.



fisungen

God dagens, nattade lillen vid 20.00 då han sov gott så Tommy och jag satte oss för att äta gott tillsammans (händer inte så ofta nu för tiden) lagom när vi ätit upp så hör jag ett underbat joller från sovrummet, då ligger Charlie klarvaken och slog efter son mobil han har över sängen! Busungen som var så trött men tydligen räckte det med en powernapp för att han skulle vara på ett strålande humör igen och vilja busa med oss! Så nu leker Tommy med honom och jag sitter här.

Idag har vi varit med mammagruppen på öppna förskolan och gjort avgjutning av händer och fötter, Charlie hittade enda tjejen som var där idag och började pilla med hennes klänning, upp med den tyckte han ;-) Så roligt att se att det händer så mycket med hans utveckling just nu, händerna är väldigt roliga och slå efter saker börjar bli mycket lättare också. Att charma honom är inte svårt (om han inte är sur för då duger ingenting) och ett leende dyker ofta upp i hans ansikte av att man bara tittat på honom, sen kan man ju inte låta bli att busa lite extra och få lite bonusleende ;-)

Imorgon blir det först BVC samtal för mamman (skönt!) sen åker vi in till stan för att möta upp några mammor med sina bebisar och även stor bebis? eller ska man säga barn nu? jaja spela roll ni fattar, ska bli skoj iaf! Hoppas Charlie är på sitt bästa humör så att mamman få fika lite. Efter det så åker vi nog hem, packar lite för på onsdag åker vi ut till landet igen, men ska nog försöka ta med datorn så att jag kan blogga lite där ifrån, blir så fult att göra sms inlägg hela tiden.


Hjälper mamma i köket


Myser med faster. Har varit och fikat i no...

img_0993 (MMS)

Myser med faster. Har varit och fikat i norrtälje, handlat en massa mat och nu grillas det pizza (!?!) ännu en härlig dag på landet har vi.


En liten hälsning från en glad kille som i...

img_6349 (MMS)

En liten hälsning från en glad kille som idag har hittar bästa leksaken någonsin, COLABURKEN! han satt säkert 10 minuter och bara tittade på den, försökte sträcka sig efter den men händerna är så svåra att styra!


på landet



Bjuder på lite bilder på mitt charmtroll medans vi är på landet och njuter av frisk luft, fågelkvitter och varandra. Kram alla goa


Vi har det bra här ute, friska lantluften ...

img_5767 (MMS)

Vi har det bra här ute, friska lantluften verkar sövande! Dagens andra sovpaus hinns med just nu medans jag njuter av solen och fågelkvittet, skönt!


Andra bilden kom inte med så det fick bli ...

img_1758 (MMS)

Andra bilden kom inte med så det fick bli ett till inlägg :-)


Humöret har fortsatt vara på topp idag, så...

img_2037 (MMS)

Humöret har fortsatt vara på topp idag, så Charlie har haft tid att både hitta nya ljud, sin hand att tugga extra mycket på, dreggla första gången med riktigt dreggel och inte kräk och sin tunga! Han är så söt när han sträcker ut tungan in och ut, in och ut, in och ut, ja ni fattar. Dock så är det svårt att hinna med att få tungan på kort, gullungen!


Tvära kast

 



Hej och god dag, mamma och Charlie här idag. Charlie verkar vilja hålla koll på vad mamma skriver om honom ;-)

Dagen började inte förens vid 8.30 idag, tänk va olika det är från dag till dag, men den extra sömnen tackar jag för även om jag hade en liten kille brevid mig i sängen som låg och kickade mig i magen i sömnen. Till skillnas från gårdagens morgon så började denna morgonen med en glad kille (ja efter morgonens uppvaknande som nästan alltid är med gallskrik i ca 10 min) ja jag kan säga att än så länge så är det inte alls samma kille som igår utan någon måsta ha bytt ut honom under natten eller iaf bytt ut hans humör! det är ju denna glada goa killen såm får hjärtat att smälta så.

Just nu sitter han här i mitt knä och jollrar och verkar tycka hans händer är väldigt roliga att titta på, även smaka på lite emellanåt.

Idag åker vi till landet, blir långhelg för oss där, Charlie och jag kommer vara där ensamma imorgon och på fredag tar vi båten till Åland för att möta upp pappa som är där på jobb. Får de hur det blir med bloggandet under den tiden, kan bli något sms inlägg men någon dator har vi nog inte med oss.

Snyggt med en massa kräk när mamma tittar, efter ha suttit knät och bloggat med mamma

 


finurlig kille

Dagen började redan vi 6.00 idag, inte mammans bästa tid men vad gör man inte när man får ett stort leende? Han sov iof hela natten!! 20-6 så det var ju toppen! Varade nog i 30 min (humöret) efter det var det full rulle på en missnöjd Charlie, sov en kvart och vaknade av världens magknip och gick absolut inte att söva om. Efter det var den en missnöjd kille som bara skrek och skrek och jag som blev så frustrerad att tårarna började spruta, lagom innan vi skulle till BVC för samtal.

Samtalet på BVC gick väl sådär bara för att jag bröt ihop lite innan, kände mig oerhört låg efter flera jobbig dagar för lillen så det blir att komma tillbaka nästa vecka för ännu ett samtal, kan nog vara ganska så skönt, BVC-sköterskan menade på att så missnöjd som Charlie har varit de senaste dagarna ska han inte vara men jag har verkligen testat allt, sova, amma, gulla, mysa, promenera, mata extra, kollat tempen, petat runt öronen om det gör ont you name it... Men inte har jag blivit klokare för det!

Vikten så bara fin fin ut denna gången, han följer sin kurva och det är skönt, mamman ska försöka slappna av med maten nu ett tag men det är svårt att inte tro att han är ännu hungrigare än vad han får från mig när han är missnöjd, men det spelar ingen roll ifall han får extra han blir lika missnöjd ändå, kräks bara upp det istället. Väger nu 6205g längden tog vi aldrig då jag bara ville kolla vikten för att vara lugn.

Och nu till det glada, sötkillen var såååå trött vid 19.30 så jag gick in i sovrummet och ammade honom som alltid på kvällarna innan han somnar. Somnar efter maten i sängen, som vanligt, jag ligger kvar där inne med honom ett tag och efter 20 min vem börjar inte gry rejält då? jo då han får då komma upp för ofta är det magen som behöver antingen bajsas eller fisas men icke, han blir istället på världens bästa humör och vil inte alls sova, finurlingen där! så nu får han vara med oss en stund till innan han kanske vill släcka ner för natten, kanske sova lite längre imorgon än vad han gjorde i morse? nu ska jug ut till soffan och mysa med min familj.

Inte alltid på topp

Ja i helgen har humöret inte alltid varit på topp för lillen, vi har försökt med allt men det vill sig inte riktigt för honom. Troligen är det magen som bråkar för både fisar och bajsa verkar göra ont på honom, vi som tyckte det hade blivit bättre med hans mage.... Men vi får se om det inte vänder kanske jag får börja äta mjölkfritt igen? Vill ju inte att vårat lilla hjärta ska ha så ont i magen!

Idag var det babymassage, sista gången, gick super bra och alla barnen var åter igen på gott humör (bara de sista 5 min som inte var lika rolig) men för att inte ha ätit på några timmar var humöret helt klar godkänt. Efter massagen gick vi och åt på värdshuset, nästan alla var med iaf, barnen passade på att ta sig en tupplur så att vi mammor fick äta våran mat, tack fina små barn!

Imorgon är det dax för samtal för mammsen på BVC (BVC sköterksa vill kolla så att jag inte fått förlossningsdepression tydligen praxis att kolla här även om jag skulle kunna ringa ner och tala om för dom att jag inte alls har fått det) Men även en lite vägning för lillen ska vi hinna klämma in, spännande!



Inte alltid humöret är på topp även om mamma och pappa busar för fullt


På väg till dagens massage, lunch med mamm...

img_5964 (MMS)

På väg till dagens massage, lunch med mammorna och sen föräldragrupp. Tur att man kan sova i vagnen!


pappa kärlek

Dagen började med en pigg grabb vid 7.30, inte lika pigg mamma, men upp studsade vi och käkade och lekte tills pappa steg upp en timme senare, lagom när Charlie började bli trött. Tommy var så snäll så han tog med Charlie i vagnen på en promenad så att jag skulle få sova lite. Blev lite sent igår nämligen, Tommys bror var här och så kom Rikard och Alex på spontanbesök, så uppskattat och roligt!

Idag har vi varit på ännu en promenad, handlat lite om behövdes (handgjord choklad ;-)) duschat och fixat lite och nu är vi snart på väg hem till Rikard och Alex, de bjuder oss på middag idag, väntar bara på att lillen ska vakna och käka så är vi redo!


Finns det något finare än en pappa som umgås med sin son?


babymassage

Idag var det babymassage med mamma gruppen, supermysigt och alla barnen skötte sig hur bra som helst! Charlie tyckte det var jättemysigt, men det bästa var nog att ligga och kolla på de andra barnen, han hade en tendens att vilja snurra runt oavsett hur rolig jag försökte vara, lilla hjärtat.

Ikväll kommer Tommys bror över för att grilla lite, kanske dricka någon öl oxå, farbror Fredrik verkar vara Charlies favorit då han allt som oftast får honom att skratta, så antagligen kommer Charlie få en bra kväll!

Här är det så fint väder så min plan är att klä på lilleman nu och gå ut i det härliga vädret, kanske gå och köpa mig en glass och Charlie ska få ta sig en liten tupplur tror jag allt (det säger han aldrig nej till om man får sova i vagnen :-)


Knorren

Dagen har vi tillbrinat inne, mestadels, jag fick ju för mig att starta en blogg så Charlie fick ta sin långa eftermiddags napp inne i vagnen istället, gick så bra så. Pappan fick för sig att komma hem tidigare från jobbet så när Charlie sovit färdigt (blev visst 4 timmar!) och käkat åkte vi ner till kungens kurva för att handla lite, kikade även in på Lindex och hittade lite nytt till lillen, han växer så det knakar!

Imorgon blir det promenad till Älvsjö för vårat 3:e pass babymassage med de andra mammorna och barnen, ska bli så kul! Charlie trivs verkligen att ligga nakenfis och få massage, ett extra pluss är ju om någon av tjejerna ligger på madrassen brevid ;-)




Varje gång Charlie sovit ett långpass i vagnen på dagen och han är på väg att vakna ligger han och knorra ner sig till fotändan, ser så underbart härligt och mysigt ut! Då vet man att skatten sovit gott!

Vi börjar såhär!

img_3675 (MMS)

Vi börjar såhär, måste ju fylla bloggen med bilder, underbara son!


Nu var det dax!

Ja nu tycke jag att det var dax att skapa en blogg för mig och min lilla familj. Sitter just nu och rullar vagnen med en handen så lite svårt är det allt att skriva! Ska nog be sambon om lite hjälp oxå så att det blir lite snyggare!

oopps magknip, blir nytt inlägg senare!

RSS 2.0